imobiliare fara comision, vanzari cu comision 0, cel mai mic comision practicat de agentiile imobiliare

Echipa ApartamenteOnesti.info a negociat cu agentiile imobiliare pentru a obtine cel mai mic comision pentru tine, si astfel, pentru toate ofertele exclusive 

Am obtinut Comision 0 (zero) de la:

Pentru a incheia o tranzactie imobiliara ai nevoie, in general, de o agentie imobiliara care sa iti asigure consultanta in aceasta privinta.

In multe cazuri agentia imobiliara care asista si ofera consultanta, practica un comision din valoarea tranzactiei respective, pentru a-si acoperi cheltuielile efectuate cu cautarea clientilor, verificarea proprietatii, intocmirea antecontractului, intocmirea dosarului cu acte necesare inaintat catre Notariatul ce face incheierea Contractului de Vanzare-Cumparare.

Pentru a evita unele riscuri rezultate din cauza neverificarii unei proprietati (Cum verifici o proprietate), agentia imobiliara face toate demersurile de efectuare a acestor verificari.

In foarte multe cazuri, in special cumparatorii, dar si vanzatorii in mare parte, isi exprima dorinta de cumparare, respectiv vanzare la mai multe agentii imobiliare din zona. Astfel, oferta existenta pe piata este aproape aceeasi la toate agentiile din zona respectiva, singurele oferte diferite fiind ofertele exclusive.

In acest sens, al obtinerii exclusivitatii unei oferte, agentiile propun clientului scaderea comisionului practicat in schimbul oferirii exclusivitatii tranzactiei respective pe piata, printr-un contract de comisionare cu clauza de exclusivitate. Clientul in foarte multe cazuri nu este deloc dezavantajat in ceea ce priveste publicitatea ofertei sale, ci dimpotriva ea va fi mai popularizata prin canalele de reclama partenere agentiei respective.

Ce presupune un contract de comisionare cu clauza de exclusivitate:

  • obligatia agentiei imobiliare la percepere a unui comision prestabilit (acesta poate fi chiar de valoare 0), comision stabilit de comun acord;
  • obligatia agentiei imobiliare de a face publicitate prin canalele proprii (in site-ul propriu, in site-uri ale altor agentii colaboratoare, in canalele media locale agreate)  si canalele partenere (site-uri locale, ziare locale, altele);
  • obligatia clientului ce inainteaza oferta (vanzare, cumparare sau inchiriere) de a nu incheia tranzactia cu o terta persoana, pe o perioada determinata inscrisa in contract (intre 6 luni si 2 ani); prin aceasta agentia imobiliara se asigura ca, dupa actiunile sale, efectuate pe cheltuiala proprie, nu vor profita terte persoane;

De ce clauza de exclusivitate este de peste 6 luni?

Pentru protectia cheltuielilor, in urma actiunilor intreprinse impreuna cu agentia, clientul (vanzatorul, cumparatorul sau proprietarul) poate face o intelegere cu un eventual client prezentat de aceasta si dupa expirarea termenului de exclusivitate sa efectueze tranzactia, astfel ocolind plata comisioanelor agentiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *